Tinten

Getinte autoruiten bieden tal van voordelen. Zo weert de folie warmte en houdt ze maar liefst 99 % van de UV-straling tegen. Dankzij het 'spiegeleffect' aan de buitenkant zijn waardevolle spullen in de auto minder goed zichtbaar. Dit verkleint de kans op inbraak. Bovendien maakt de glasfolie het voor dieven moeilijker een ruit in te slaan en heb je bij een ongeval geen last van rondvliegende glassplinters. Mooi meegenomen: je wagen ziet er onmiddellijk een pak sportiever uit.

Professionele plaatsing

Bij AutoGLASS Center garanderen we u een professionele plaatsing van ruitenfolie. Onze vakkundige medewerkers hebben jarenlange ervaring en blinderen uw autoruit zonder luchtbellen of vouwen. Hierbij heeft u steeds de keuze uit verschillende tinten glasfilm: 5 %, 20 % of 35 %. Voorbeelden hiervan kan u bekijken in elk van onze filialen.

Tinten_3_1200x800.jpg
Tinten_5_1200x800.jpg

Bent u geïnteresseerd in het tinten van uw autoruiten en wenst u graag meer informatie of een prijsofferte?
AutoGLASS Center beantwoordt al uw vragen.

Vraag gratis informatie aan

- De Belgische wetgeving -

Wat mag (niet)?

Volgens de Belgische wetgeving is het niet toegelaten zomaar elke autoruit te blinderen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de voorruit en voorste zijruiten en de achterste zijruiten en achterruit.

Het is verboden de voorruit en voorste zijruiten te blinderen. Wel toegelaten is een zonneband met of zonder belettering die niet reflecterend is en tot maximaal aan de onderste lijn van uw open geklapte zonnekleppen reikt.

De achterste zijruiten en achterruit mogen in eender welke kleur en lichtdoorlaatbaarheid getint worden op voorwaarde dat:

  • U van binnen naar buiten kunt kijken;
  • De auto over twee zijspiegels beschikt.

Indien uw derde stoplicht in de achterruit verwerkt zit, is het blinderen van dit deel van de ruit verboden.